Gladis Stefan

„Am ales această facultate deoarece am crescut lângă animale. Iubesc animalele și natura și încă de mic copil, de când am început să merg pe picioare am vrut să îmi ajut părinții în adăpost și la muncile câmpului. Nu mă prea văd făcând altceva.
La facultatea noastră îmi plac colegii, profesorii și implicarea acestora în a forma oameni înainte de ingineri, îmi place campusul.
Ferma pe care o dețin alături de părinții, fratele și surorile mele este o afacere de familie. Este o fermă de vaci din rasa Bălțată Românească. Pe lângă asta avem și alte animale, o adevarată gospodărie.
Cu toate că ai mei au început de la o sigură vacă, un cal și o căruță, am ajuns la un efectiv de 100 de animale din care 60 de vaci cu lapte și în fiecare an am făcut câte ceva pentru bunăstarea lor și ușurarea muncii noastre. Cred că, cunoștințele pe care le voi dobândi mă vor ajuta ca pe viitor să construiesc o fermă nouă cu toate dotările necesare pentru performanță în acest domeniu.
Anii studenției sunt unici și cred că nimic nu îi poate înlocui. Deoarece experiențele și oamenii pe care îi întâlnești te ajută să crești. Se leagă multe prietenii, ai parte de distracție și voie bună și te învață să te bucuri de lucruri mici.
Nu știu ce sfaturi aș putea să le dau viitorilor studenți ai acestei facultăți, din păcate sunt tot mai puțini, dar le pot spune că mereu vom avea nevoie de hrană, indiferent de cât de mult se modernizează lumea. Dacă iubesc animalele, natura și vor să trăiască cât mai natural și sănătos, aceasta facultate este cea mai potrivită.”
Stefan Gladis, Zootehnie
Sari la conținut