Nitescu Cristina

”De mic copil m-a fascinat lumea acvatică, motiv pentru care pescuitul pentru mine a reprezentat multă vreme un hobby. Am ales acestă specializare din considerentul oportunităților pe care le prezintă și nu în ultimul rând plăcerea de a învăța cât mai multe despre acest domeniu atât de fascinant.
Materiile parcurse în anii I și II precum ihtiologia, biochimia, nutriția și fiziologia peștilor m-au făcut să înțeleg mai bine modul de trăi al acestor viețuitoare, iar hidrobiologia, chimia apei și ecologia mi-au arătat în detaliu mediul în care acestea trăiesc.
Ceea ce îmi place foarte mult la această specializare este faptul că informațiile primite au putut fi aplicate și demonstrate practic, prin numeroasele ieșiri în natură alături de colegi și cadre didactice dedicate, ori prin vizite la diferite ferme piscicole. Aceste lucruri ne-au ajutat să dezvoltăm metode de creștere, reproducere și ameliorare ale speciilor acvatice, am învățat că produsele obținute într-o fermă piscicolă pot fi îmbunătățite și valorificate, dar și cum putem utiliza tehnologii moderne în creșterea speciilor acvatice. Cunoștințele dobândite prin multă muncă și dedicare ne vor fi de un real folos pe viitor, atunci când vom spune cu mândrie: ”Da, sunt inginer zootehnist piscicultor”!
Recomand cu drag această specializare, unde totul se face cu pasiune și dedicare atât din partea cadrelor didactice, cât și din partea studenților.”
Nitescu Cristina, Piscicultură și acvacultură